Roze kussens en roze stof

 

Weinig kleuren roepen zulke directe en uitlopende reacties op als roze. Wij maken roze kussens op maat zoals; tuinkussens op maat.

Wie ervan houdt, beschouwt het als de kleur van eeuwige liefde en romantiek, een vrolijke, positieve kleur, vrouwelijk, subtieler in zijn sensualiteit dan rood, maar niet minder krachtig. Toch is dat maar een deel van het verhaal; hoewel roze dit allemaal is, het is zoveel meer. Hardroze is de kleur bij uitstek als je indruk wilt maken;opeens krijgt die vrouwelijkheid een dynamiek en kracht waar je niet omheen kunt. Dat sterke roze is wellicht vrouwelijkheid in de meest duidelijke vorm; toch is die niet te missen kleur ook een bijna onopvallend uniform op het grote subcontinent India, waar zowel vrouwen als mannen roze kleding dragen. In Jaipur,de beroemde roze stad, zijn de huizen, forten en paleizen zacht roze geschilderd om het felle zonlicht te temperen en als symbool van gastvrijheid. In de rest van Rajasthan, waar roze wordt beschouwd als de keur van importantie, dragen mannen roze tulbanden bij bruiloften en andere vieringen. De Argentijnse regering zetelt in het imposante Casa Rosada oftewel Roze Paleis, een opvallend symbool van macht. Voor Luis Barragan,de beroemde Mexicaanse architect,was het felle fuchsiaroze zijn handelsmerk. Zijn moderne ontwerpen vrolijkte hij altijd op met opvallende roze muren en zo gaf hij een hele eigen accent aan het minimalisme van beton.

Vaak roept roze een zintuiglijke reactie op; de eerste kersenbloesems in de lente na een gure winter, de donkere takken vol met roze bloemen doen je hart sneller kloppen. Op dezelfde manier herinnert de bedwelmende geur van zomerpioenen,met kleuren variërend van het aller bleekste roze tot het donkerste fluwelige magenta, ons eraan dat de natuur voor een kleurenpalet kan zorgen. In een terieur kan roze,i n al zijn verschijningsvormen, een levendig vrouwelijk accent toevoegen.                                                                                                           

In een modern interieur kun je roze gebruiken om harde lijnen te verzachten of een vleugje uitbundigheid te introduceren. In een traditioneel interieur kun je het inzetten om kamers een nostalgische, elegante uitstraling te geven.

 
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail