Rode kussens en rode stof

De passie van rood

De kleur rood brengt passie en warmte in een huis. Van warm oranje tot diep aardbeienrood, van fel magenta tot bleekroze, van frambozen tot bordeaux: roden vormen van een duizelingwekkende gewaagde groep kleuren. Zonder roden, oranjes en rozen zou het leven er een stuk triester uitzien. Wij hebben veel vrolijke rode bootkussens en rode loungekussens gemaakt. 

 

Het zijn vibrerende, stimulerende en gepassioneerde kleuren. Rood verenigt uitersten: het is warm en veilig, maar ook gevaarlijk en stoutmoedig. Het trekt aan, zoals rode lipstick. Het oog valt er meteen op. Kijk maar naar klaprozen in een veld, die lijken te zweven tussen het groen. Ook wordt rood magische krachten toegedicht: in het midden van veel Perzische tapijten zit een klein beetje rood garen om het boze oog af te weren. En in China is rood symbolisch voor geluk en huwelijk. Roze en oranje delen deze eigenschappen van puur rood en geven rood nog meer gezichten. Oranje verenigt de werking van rood en geel en geeft warmte en welbehagen. Het is een opgewekte, stralende kleur die energie geeft. Roze is niet zomaar rood met een beetje wit: het is een kleur met eigen karakter en vele stemmingen. Rozes kunnen brutaal en sexy zijn of romantisch. Alle roden kleuren verwarmen en stimuleren ons. Ze zijn perfect voor spanning in het interieur, ze kunnen ruimten tot leven wekken. Rood is goed in kamers waar je energie oplaadt of energiek bezig bent. De impact van een verder neutrale kamer is krachtig. Oranje licht op en is goed voor werkruimten.  Mooi is een lichte basis met rode, roze en oranje accenten, want zolang roden gecombineerd worden met naturellen en wit, blijft de balans bewaard. Roze is niet alleen een zoete, vrouwelijke kleur maar kan ook mooi en modern zijn in een woonkamer. Enkele rode, roze en oranje kussens op een bank voegen al een prachtig accent toe.

 

Rood en oranje zijn vitaliserende en inspirerende kleuren, waarin het dus ook prettig werken is. Gecombineerd met wit voor de balans vrolijken deze kleuren elke werkkamer op. Wie een rustiger beeld wil, zorgt voor veel wit als tegenwicht en combineert rood met koelere, blauwachtige roden en paarden. Accenten in complementaire kleuren combineren krachtig met roden. Fuchsia en lime, rood, oranje. Wie rood als accent wil gebruiken, kan denken aan grafische effecten op wit.